Через страждання — до радості

Через страждання - до радості

Через страждання — до радості

Історія ця почалася для мене рік тому. Розкрилося, що чоловік когось полюбив. Банально: я залізла в телефон чоловіка, поки він, випивши, спав.

Вранці я учинила допит з пристрастю. Чоловік зізнався у всьому. Розповів, що закохався в співробітницю, і якщо вона його поманить пальцем, піде до неї, не роздумуючи.

Сказати, що це було як грім серед ясного неба – нічого не сказати. Мене наче обухом по голові в той момент вдарили. Я чітко побачила себе як би з боку і все своє минуле життя.

У всьому на той момент я вінілу тільки себе.

Я просила його залишитися. Якийсь час він був зі мною, але потім все ж пішов. Пішов, правда, не до цієї жінки, а до мами — пожити окремо, подумати, так би мовити.

У мами він жив близько року. Весь цей час домагався цієї жінки всіма можливими способами, які тільки приходили йому в голову. Аж до того, що возив її відпочивати.

Я дуже засмутилася, впадала у відчай, і часом, бувало, навіть на Бога нарікала. Спокуси з усіх боків були різні. Єдине, на душі, як не дивно, було спокійно, хоча вірити в те, що цей період закінчиться благополучно, не виходило.

Раніше я ходила в храм дуже рідко, добре, якщо раз на рік. Коли трапилася ця ситуація, я почала воцерковлятися.

Спочатку попросила вибачення у всіх, кого образила і на кого з гордості ображалася сама. Стала ходити в храм. Почала допомагати немовлятам-сиротам, беручи участь у  групі милосердя «Преображення». Їздила до Матрони і Сергія Радонезького. Ходила до православних психологам. Просила знайомих церковних людей молитися про нас. Почитую духовну літературу.

Не можу сказати – читаю, тому часу мало цього приділяю. Коли мій чоловік відпочивав з цією жінкою, я поїхала по святих місцях…

Пройшла, як ніби вічність з тих пір як він пішов. Співробітниця давала йому привід сподіватися, але до себе не допускала. Він зрозумів, що вона з ним не буде, і теж впав у відчай, як і, я коли він пішов.

Ще якийсь час він жив у мами і збирався повернутися до мене, але зволікав. Обіцяв прийти і не повертався. Я перестала чекати і готова була почати життя без нього. І ось, він прийшов.

Прийшов на Великдень.

Я розумію: він повернувся тільки тому, що я молилася, і люди за нас молилися, а адже СОБОРНАЯ МОЛИТВА СИЛЬНА. Тільки це правильний шлях, і тільки через молитви Божої Матері до Сина свого і милість Його до мене грішної відбулося повернення мого чоловіка.

Зараз у нас важкий період, і я бачу, як йому важко. Він поки не розуміє, що єдиний шлях – це шлях до Бога. Складно сказати, що буде далі. Сподіваюся, що Бог змилостивиться і призведе чоловіка мого до покаяння, як колись і мене привів.

Бог дасть – будемо разом і з Богом!

Сьогодні на сайті  верн побачила цю проповідь про скорботи:

«Блажен, хто може цілком щиро повторити ці слова. Блажен той, чия скорботу не робіть серце, а звернулася в благо для душі. Такий вплив скорботи цілком можливо з ласки Божої, воно є справжнє його призначення і мета.

Часом в хвилини найважчого горя душа підноситься до Господа, і в пориві подяки за всі минулі милості ми відчуваємо як би нестримний потяг до Джерела всіх благ, так щедро нас обдарував Ми відчуваємо, що, відбираючи в нас навіть найдорожче, Він всесильний вселити раптово в наші серця чудесний світ Свій, втихомирити бурю і осяяти Своїм світлом морок наболілої душі!

Випробуваннями Господь хоче пом’якшити наше серце, зігріти його співчуттям до чужого нужді, відкрити в ньому доступ до чужого горя. Позбавлення, скорботи — це Божий плуг, перевертає душу і що готує її до Божої ниві. У глибокій безодні страждання кидається Їм насіння великої майбутньої радості. У Своєму безмірному милосерді Господь посилає нам часом і тут, у земному житті нашої, живе свідомість того, що дійсно "тимчасові страждання наші нічого не варті порівняно з тією славою, яка відкриється в нас" (Рим.

8, 18)! Чи не є вже одна свідомість цього найбільша милість Божа?»

Краще і зрозуміліше сказати, думаю, неможливо. Я через все це пройшов, я знаю.

Мій чоловік повернувся саме на Великдень, і я сприйняла повернення чоловіка як подарунок мені від Бога до Світлого Воскресіння Христового!

На закінчення хочу додати, що в нашому житті дуже часто відбуваються справжні чудеса, просто ми їх не помічаємо. Подивіться по сторонах!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!